אביב הגיע פיננסית באה. מה יהיה התירוץ שלך הפעם?

החורף חלף והסערה שהביאה עמה ״מחאת פיננסית סתיו 2018״ כבר מאחורינו. האביב כבר כאן וזה אומר - שוב בחינת מועצה בפיננסית.

כשאנחנו נכשלים במשהו אנחנו תמיד ממהרים להאשים את כל העולם ואחותו. הכתב היה קטן מדי, הניסוח לא היה ברור, פעם ראשונה ששאלו משהו כזה, הרמה ממש לא דומה למועד קודם, לא היה מספיק זמן, המועצה מנסה להכשיל בכוונה, אפילו המרצה מהאוניברסיטה לא הצליח לפתור וכן הלאה.

אנחנו מנסים להסביר ולשכנע (את עצמנו) שיש איזשהו גורם חיצוני לכישלון הזה ואותו גורם ״אשם״ בזה שלא עברנו הפעם. ככה אנחנו יכולים להתנחם ולהרגיש טוב יותר עם עצמנו.

שלא תבינו אותי לא נכון, בהחלט ייתכן שמבחינה אובייקטיבית, במועד שלכם הכתב היה קטן והרמה לא הייתה דומה לשום מועד שהיה לפני כן, אבל לרוב זאת לא הסיבה האמיתית שבגללה נכשלתם.

לא תופתעו אם אספר לכם שלא הייתם הראשונים שמתלוננים על בחינה לא הוגנת.

אינספור סטודנטים שניגשו לפניכם לבחינה ונכשלו התלוננו על הקושי הבלתי סביר של הבחינה. אחת לכמה מועדים אפילו שומעים על קבוצת סטודנטים שמנסה לארגן מחאה ופונה עם זה לתקשורת שתסייע במאבק. לעיתים זה מצליח יותר ולפעמים פחות.

מעבר לכך, למרות כל אותן סיבות ״אובייקטיביות״, אי אפשר להתעלם מעובדה אחת פשוטה - יש לא מעט סטודנטים שניגשו לבחינה - ועברו בהצלחה. גם להם היה כתב קטן, גם הם נתקלו בסגנון שאלות שלא ראו לפני כן וגם הם חשבו שהרמה הפעם הייתה הכי קשה אי פעם. אבל הם עברו את הבחינה, וזו עובדה.

אז איך זה שהם עברו ואתם לא?

יכול להיות שחלק קטן מהם, נניח 5%, גג 10% אלה אותם ״עילויים״ שבאמת היו הסטודנטים הכי חכמים במחזור ולכן הם עברו.

האמת, טענה לגיטימית. אבל זה לעשות לעצמכם את החיים קלים מדי. מה לגבי כל השאר? היה להם מזל? הרי כולם קיבלו טופס שאלות זהה.

צריך להודות ביושר, מי שעבר את הבחינה בפיננסית למד אליה מספיק טוב כדי לעבור. ובאותו אופן צריך לומר שמי שלא עבר, גם אם הייתה חסרה לו רק נקודה אחת או שתיים - לא למד בצורה מספיק טובה בשביל לעבור. זו פשוט עובדה.

ברגע שמבינים ומכירים באמת הפשוטה הזו יש סיכויים הרבה יותר גבוהים לעבור את הבחינה במועד הבא לעומת אלה שימשיכו להאשים את המועצה ואת הבודקים.

במקום לשקוע באבל על העבר צריך להסתכל קדימה ולחשוב מה ניתן לעשות עכשיו כדי להגיע מוכן יותר בפעם הבאה:

  • אולי שווה הפעם לשים דגש על פיתוח חשיבה IFRSית ופחות להתרכז בשינון החומר
  • אולי כדאי הפעם לנסות לתרגל שאלות ממקורות שונים ולא להסתמך רק על בחינות המועצה משנים קודמות כדי להיחשף לכמה שיותר סוגי שאלות פוטנציאליות
  • אולי חשוב הפעם לתחקר טעויות שנעשות במהלך התרגול בצורה חכמה יותר ולא להתעלם מדברים שלא מבינים עד הסוף
  • אולי הפעם כדי ליצור אווירת לימודים נכונה ובריאה יותר עם מינימום הסחות דעת של משפחה, חברים ופייסבוק
  • אולי הפעם כן כדאי להירשם לקורס הכנה לפיננסית ולא לנסות לעשות הכל לבד
  • ואם כבר ניסית קורס בפעם הקודמת או שכבר הפסקת להאמין בקורסי ההכתבה שהעבירו לך במכללה אולי שווה לך לבדוק אם יש איזה קורס קצת שונה עם ערך מוסף אמיתי
  • אולי תמיכה מקצועית זמינה שתאפשר לכם להתייעץ בזמן אמת בכל סוגיה שתתקלו בה תוכל לעזור

כמובן שזו רשימה חלקית בלבד של דברים שאפשר לעשות קצת שונה במועד הקרוב על מנת להגיע לבחינה מוכנים יותר ולעבור אותה בהצלחה.

אינשטיין אמר פעם ש"אי־שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות".

אז אם אתם באמת מתכוונים הפעם להשיג תוצאה שונה בבחינת מועצה בפיננסית כדאי שתחשבו מה אתם הולכים לעשות בצורה שונה כדי שזה יקרה.

תמיד כדאי לזכור שגם אם כרגע הבחינה בפיננסית נראית לכם כמו מחסום לא עביר או שאתם פיננסופוביים גמורים, תזכרו שבסוף חשבונאות פיננסית זה לא מדע טילים. אלפי סטודנטים עברו את הבחינה הזו לפניכם ואלפים יעברו אותה גם אחריכם.

אם הם הצליחו, גם אתם יכולים. אין שום סיבה בעולם שלא תצליח לעבור את הבחינה הזו אם אתם נחושים לעשות כל מה שצריך כדי לעבור אותה.

‫2 תגובות על “אביב הגיע פיננסית באה. מה יהיה התירוץ שלך הפעם?”

    1. דרך הצור קשר באתר בתפריט העליון (ניתן להשאיר גם מספר טלפון ונחזור אלייך).
      לחילופין ניתן גם בעמוד הפייסבוק שלנו (״פיננסיתא״).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *