מאז שהאתר הזה הוקם אי שם בשנת 2012, זו אחת השאלות הכי נפוצות שאני מקבל מסטודנטים.
בניגוד ללימודים בתואר, או למי שעושה שנת השלמה, שם יש מערכת שעות ברורה ומסלול לימודים מובנה, כשניגשים לבחינות מועצה עצמאית, אף אחד לא נותן לך מסגרת של X שעות לימוד + Y ימי הכנה למבחן, ובטח שלא אומרים לך מה לעשות בזמן היקר הזה.
כשאתה לומד עצמאית, אתה זה שקובע לעצמך מתי להתחיל ללמוד, כמה זמן ללמוד ומה ללמוד. אבל עם הכוח המרשים הזה באה גם אחריות כבדה ואתה חייב לוודא שאתה עם האצבע על הדופק - לומד כל מה שצריך ללמוד כדי לעבור את הבחינה, לא יותר, לא פחות.
אז כדי לענות על השאלה הדי מסקרנת הזו - כמה זמן צריך ללמוד לפיננסית א׳, אנחנו צריכים לחשוב על מספר שלבים ותתי-שלבים שקרוב לודאי שתעבור במהלך ההכנה שלך לבחינה:
חזרה ראשונית על החומר
גם אם רק סיימת את התואר ואתה ניגש ישר לבחינות מועצה, וגם אם נכשלת בבחינה במועד הקודם ועכשיו אתה ניגש שוב, ובטח שאם לא נגעת בחומר במשך תקופה של חודשים ארוכים או שנים - חזרה ראשונית על החומר היא MUST.
ההמלצה שלי היא לעבור על מיקוד הנושאים של המועצה לפיננסית א׳, ולקרוא בכל נושא סיכום משנת ההשלמה בלבד (חשוב מאוד לא להסתמך על המחברות שלך מהתואר אלא להשיג סיכומים משנת ההשלמה - ניתן להשיג גם באתר בחינם).
זאת אומרת, לא משנה אם אתה שפיץ על בפיננסית או אם אתה פיננסופוב זה הכרחי לעבור לפחות פעם אחת בהתחלה על כל החומר שצריך לדעת לבחינה.
כמה זמן זה לוקח? כאן זו כבר כן שאלה של מתי נגעת לאחרונה בחומר וכמה אתה ״טוב״ בהבנת הקונספטים בפיננסית.
כיוון שמדובר במטלת קריאה בעיקרה, ככל שההבנה שלך בחשבונאות פיננסית גבוהה יותר, כך החזרה הראשונית תתקצר כיוון שתוכל ממש כמעט לרפרף על המחברת ולקלוט/להיזכר בכל הפינות בצורה מהירה יותר.
לעומת זאת, אם פיננסית לא זורם לך בדרך כלל, או שלא נגעת בחומר הרבה זמן, זה יהיה נכון יותר לקרוא את החומר בצורה יותר יסודית, ולהתעכב על הפינות ולוודא שאתה באמת מבין את הטיפול החשבונאי בהן.
סך הכל מדובר על סדר גודל של 25-40 שעות שיוקדשו לחזרה על הראשונית על החומר. החישוב מתבסס על קצב קריאה ממוצע של 3-4 דקות לעמוד.
תרגול בחינות מועצה משנים קודמות
באמת שאי אפשר להגזים בתרגול בחינות משנים קודמות וכבר כתבתי בעבר לא מעט על החשיבות שבהתחלת תרגול הבחינות בשלב מוקדם ככל האפשר ולא להמתין עם זה לשבוע האחרון.
למעשה, ההמלצה שלי היא להתחיל לתרגל שאלות מועצה אמיתיות שהופיעו במועדים הקודמים מיד לאחר שאתה מסיים לעשות חזרה ראשונית על נושא אחד.
סיימת נושא? לך לפתור שאלה או שתיים כדי לראות שאתה גם יודע איך ליישם את מה שקראת. אל תקרא סתם כמו רובוט כדי לסמן V. אתה ״מרמה״ רק את עצמך.
טיפ: לבעלי מנויים באתר יש כלי לפילוח שאלות לפי נושא כך שניתן לראות ישר באיזה מועדים היו שאלות ספציפיות שעסקו בנושא שעכשיו סיימת לעשות עליו חזרה.
גם אם תטעה או תפספס איזו פינה זה מעולה כי ככה תלמד לפעם הבאה ולא תשכח את הפינה הזו עד לבחינה. דרך אגב, אל תדאג יש בערך 1000 פינות אחרות שתצטרך לזכור (;
נסה לעבוד בצורה הזו ותראה איך זה מרגיש לך: קרא סיכום של נושא כלשהו, לך לתרגל שאלה או שתיים. אתה תודה לי אחרי הבחינה.
זה בעיקר חשוב בנושאים היותר כבדים, בנושאים קלילים יותר או תיאורטים אפשר לדלג אם אתה מעדיף לסיים לקרוא הכל קודם למרות שאני לא ממליץ.
נכון למועד כתיבת שורות אלו יש 600 שאלות מועצה לתרגול, כלומר 200-150 שעות של תרגול לפי קצב ממוצע של 15-20 דקות לשאלה (יש שאלות ממש קצרות או שאלות תיאורטיות שייקחו הרבה פחות מ-15-20 ויש שאלות שייקחו הרבה יותר).
כן, זו החלק שצורך הכי הרבה זמן, במיוחד אם עושים תחקור מעמיק של השאלה והפתרון כדי להפיק לקחים ולוודא שהבנתם עד הסוף, ולא סתם לפתור חפיף, להגיד לעצמך ״הבנתי בערך״ ולהמשיך הלאה.
זו הסיבה שאני תמיד אומר לא לחכות עם זה לרגע האחרון. אנשים עושים חזרה ראשונית על החומר במשך מרבית הזמן שעומד לרשותם ומחכים עם המבחנים לשבוע שבועיים האחרונים - טעות טעות טעות.
קריאת תקנים
מה?! צריך לקרוא את התקנים?!
תמיד הדהימה אותי העובדה שמרבית הסטודנטים לחשבונאות מסיימים את התואר ולפעמים מקבלים את הרישיון מבלי שפתחו תקן אחד אפילו.
אז התשובה היא לא, לא חייבים לקרוא את התקנים כדי לעבור בחינות מועצה.
אבל, זה כן יכול לעזור בכמה דרכים:
1. זו עוד חזרה על העקרונות החשובים של התקנים
2. זה מציף פינות שיכולות להיות עליהן שאלות בבחינה - לעיתים אפילו דברים שלא מופיעים בסיכומים שלכם. זה נפוץ מאוד אם אתם לא לומדים עם מחברות של שנת השלמה אלא של התואר.
3. זו הכנה טובה לחלק התיאורטי של הבחינה (בערך 6 שאלות במועדים האחרונים) - שבו המועצה נוהגת לצטט משפטים מהתקן.
טיפ: אם אין לכם זמן/עצבים לקרוא את כל התקנים, כפתרון ביניים הייתי מציע לרפרף על כל התקנים ולקרוא רק את החלקים המודגשים כיוון שאלו מהווים את הרעיונות המרכזיים של התקן והמועצה נוהגת לצטט מהחלקים המודגשים האלו (-:
8-10 שעות.
ליטושים
בליטושים הכוונה למספר פעולות שניתן לבצע לאחר שסיימנו לעשות חזרה ראשונית על החומר ופתרנו את כל שאלות המועצה משנים קודמות, ובמקרה הצורך אפשר לעשות גם במקביל.
פעולות אלו יכולות לכלול:
- חזרה נוספת על נושאים/פינות מורכבים, שטעינו בהם, שלא הכי ברורים לנו וכו׳
- לקחת שיעור פרטי ממוקד כדי לסגור פינות שלא מבינים
- לחזור לפתור שאלות שהיו לנו קשות במיוחד ולוודא שמבינים את כל הפינות בפתרון - אל תוותרו לעצמכם בקטע הזה
- קריאת החלקים המודגשים בתקנים - אם לא עשיתם את זה עד עכשיו
שורה תחתונה כדי ללמוד כמו שצריך לבחינה הזו, אני מעריך שנדרשות בין 175 ל-250 שעות הכנה למי שניגש בפעם הראשונה. מי שזו לא הפעם הראשונה יכול להיות שיצטרך קצת פחות אבל לא הרבה פחות מזה, ואולי, במקרים מסוימים, אף יותר.
כמובן שהאומדן הזה מתייחס לשעות למידה נטו, ולא אם למדתם ״כל היום״ ולא יצאתם מהבית, אבל בין לבין אכלתם ישנתם צהריים, הייתם בטלפון, בפייסבוק, עם הילד או שסתם בהיתם בחומר.